Groenland neemt Spira Blommor over

Groenland neemt per 1 oktober 2019 het Zweedse Spira Blommor AB over van Plantagen, een dochtermaatschappij van het beursgenoteerde Ratos.

Groenland, actief in de sierteeltsector, heeft de afgelopen jaren haar successen behaald door haar dochterondernemingen de vrijheid te geven voor wat betreft de duurzame ontwikkeling van hun eigen marktstrategie en het investeren in klantrelaties. Met de toevoeging van Spira Blommor, krijgt Groenland een stevige voet aan de grond in Zweden. Hierbij kan zij verder bouwen aan haar missie: “Het lef om groen te groeien”. En dat op een verantwoorde wijze met oog voor het milieu en sociale aspecten, met passie en energie.


Spira Blommor is een toonaangevende leverancier van snijbloemen aan grote retailers en bloemisterijen in Zweden. Met een breed en gevarieerd assortiment, van o.a. boeketten, mono-lijnen, kamer- en buitenplanten heeft Spira Blommor de basis gelegd voor een succesvolle toekomst en weet zij in te spelen op de behoefte van de consument. “Deze stap in de keten stelt ons in staat om dichter bij de eindconsument te komen en ons marktaandeel in Scandinavië verder uit te bouwen”, aldus John Celie, oprichter van Groenland.


Als onderdeel van de Ratos groep heeft Spira Blommor de afgelopen tijd een transitie ondergaan waaronder het aanstellen van een nieuw management, het implementeren van een nieuw IT-systeem en, zeer recent, het doorvoeren van de naamsverandering van Saba Blommor naar Spira Blommor. Gebleken is dat de samenhang tussen expertise, schaalgrootte en kennis van de markt, noodzakelijk is voor een duurzame groei.


Dagelijks zijn er bij Spira Blommor ruim 110 fte’s betrokken bij het beleveren van bijna 900 verkooppunten waar het assortiment van Spira Blommor wordt verkocht. De daarbij behorende omzetverwachting voor 2019 is SEK 350 miljoen.

Together ready for the future/ Tillsammans redo för framtiden/ Samen klaar voor de toekomst

Spira blommor is ons Zweedse bedrijf en levert bloemen aan meer dan 700 winkels in Zweden.
Wij verzorgen tevens inspirerende shop-in-shop oplossingen.