Groenland BV gestegen in de Hillenraad100

De Hillenraad100 omvat de jaarlijkse ranking van de honderd meest toonaangevende ondernemingen in de kennis en kapitaalintensieve (glas) tuinbouwsector. De lijst brengt het volledige cluster in beeld, verdeeld over zeven segmenten. Al sinds 2003 is Hillenraad100 de monitor van ontwikkelingen in de Nederlandse horti-sector. De Hillenraad100 signaleert, duidt en blikt vooruit. We zijn er weer bij.

Afgelopen vrijdag 3 november was in Diergaarde Blijdorp de jaarlijkse bekendmaking van de HIllenraad100. Groenland kwam deze lijst vorig jaar voor het eerst binnen. Wij hebben uiteraard het afgelopen jaar met elkaar hard gewerkt om Groenland en haar brands (Celieplant, Bouquetnet, GreenChain, Bloominess, Green2B en Greenpackers) nog sterker in de markt te zetten. Met onze klant centraal en onze ‘groene’ visie zijn we wederom gegroeid. Dat was de jury van de Hillenraad100 niet ontgaan en hebben onze inzending gehonoreerd met wederom een mooie vermelding in deze lijst met toonaangevende ondernemers.

Slechts 1 procent van de ondernemingen in de Nederlandse tuinbouwsector haalt de Hillenraad100. Een notering in de lijst is een erkenning voor toonaangevend ondernemerschap. Deze ondernemingen tonen visie, durf en ondernemerschap en zijn en baken voor de sector. De bekendmaking van de nieuwe noteringen op het Hortigala van het Jaar is een belangrijk ‘fotomoment’ in de tuinbouwsector.

Het onderzoeksteam van de Hillenraad100 analyseert de prestaties van de ondernemingen op basis van een uniek en zelf ontwikkeld bedrijfskundig model dat continu wordt aangepast. Wij maken keuzes in wat de belangrijke bewegingen naar de toekomst zijn en beoordelen hoe ondernemingen daarop inspelen. Daarbij worden we terzijde gestaan door een deskundig Expertcomité.

U zult begrijpen dat wij trots zijn en willen dan ook iedereen die hier een bijdrage aan levert enorm bedanken, laat het een gezamenlijke ambitie zijn om volgend jaar weer een paar plaatsen te stijgen.

Spira blommor is ons Zweedse bedrijf en levert bloemen aan meer dan 700 winkels in Zweden.
Wij verzorgen tevens inspirerende shop-in-shop oplossingen.