Fairtrade Award voor Groenland

Op 12 mei is aan John Celie, CEO van Groenland B.V., de Fairtrade Award overhandigd namens de Fairtrade gemeente Aalsmeer.

Omdat onze bedrijven duurzaam én sociaal ondernemen is de Fairtrade Award aan John overhandigd. In onze bedrijfsvoering wordt altijd afgewogen wat de impact van de beslissingen is op mens en milieu met als doel om een duurzaam fundament te leggen voor de toekomst. Dit zie je terug in de duurzame panden met onder andere zonnepanelen en water- en afval recycling, het gebruik van Fairtrade producten, aandacht voor het personeel (inpandig is b.v. een sportschool gevestigd waar de medewerkers 1 op 1 personal training kunnen volgen) en de lokale betrokkenheid door de steun aan verschillende lokale doelen (meer informatie is te vinden via: mens & milieu).

Ook de SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) vindt John belangrijk. Dit zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen.

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Om producten met het Fairtrade keurmerk te gebruiken wordt er gewerkt aan tien van deze doelen.

De Fairtrade Award is overhandigd door de Fairtrade gemeente Aalsmeer. Meer informatie is te vinden op de website via www.fairtradegemeenteaalsmeer.nl.

 

Spira blommor is ons Zweedse bedrijf en levert bloemen aan meer dan 700 winkels in Zweden.
Wij verzorgen tevens inspirerende shop-in-shop oplossingen.